Baracija Refošk
Baracija refošk je dobiven od 100% istoimene sorte iz naših mladih vinograda. Pozicija vinograda je u blizini stancije Baracija, po kojoj je vino dobilo ime. Sami vinogradi pridonose i krase pogled s naše vinarije.
Vrsta grožđa 100 % Refošk Način uzgoja Organski Slobodni sumporni dioksid 14 mg/L Vrsta vina Suho crno vino Urod po lozi 1 – 1,5 kg | Ukupni ekstrakt suhi 24,9 g/L Berba 2022 Način berbe Ručno Reducirajući šećer 1,6 g/L Postotak alkohola 13,5% | Vrijeme berbe Rujan Lokacija vinograda Zapadna Istra, Hrvatska Ukupna kiselost 5,8 g/L Sastav tla Kamena glina pH 3,50 |
Vinifikacija
Grožđe se bere ručno. Nakon berbe, odvaja se peteljka koja preko muljače slobodnim padom ulazi u drvene bačve na maceraciju. Maceracija traje oko dvadeset dana, a pokreće se prirodnim kvascima na temperaturi od oko 25-30 °C. Masulj se miješa minimalno tri puta dnevno. Tijekom tog vremena vino takodjer prolazi kroz proces malolaktične fermantacije, a nakon prešanja vino odležava do godinu dana u velikim hrastovim bačvama zapremnine 1000 do 2500 litara.
Proizvodnja vina: Fermentacija sa grožđem u otvorenim bačvama, bez dodavanja selekcioniranih kvasaca i enzima
Odležavanje: U velikim drvenim bačvama
Boca: 0,75 l