
Tasel slatko vino
Tasel je desertno vino dobiveno od bijelog muškata koje se suši u vinogradu dok uvjeti dozvoljavaju. Ukoliko koncentracija šećera nije dovoljna, grožđe se dodatno suši u podrumu dok razina šećera ne dostigne potrebne vrijednosti. U čaši ga odlikuju nijanse zlatne boje te guste vinske kapljice. Čudesna prirodna slatkoća i opojan miris poput najskupljeg parfema, savršeno opisuju Tasel vino.
Vrsta grožđa
Muškat bijeli
Način uzgoja
Organski
Slobodni sumporni dioksid
11 mg/L
Vrsta vina
Bijelo desertno vino
Urod po lozi
1 – 1,5 kg
|
Ukupni ekstrakt suhi
244,6 g/L
Berba
2019
Način berbe
Ručno
Reducirajući šećer
187,5 g/L
Postotak alkohola
12,5 %
|
Vrijeme berbe
Rujan
Lokacija vinograda
Zapadna Istra, Hrvatska
Ukupna kiselost
7,3 g/L
Sastav tla
Kamena glina
pH
3,61
|
Vinifikacija
Nakon ručne berbe, odvajaju se prosušene bobice od peteljki, te se odvija kratka maceracija prije prešanja. Sama fermentacija se odvija u malim drvenim bačvama, a u istim bačvama se naknadno vrši odležavanja vina u trajanju od godine i pol do dvije godine.
Proizvodnja vina: Fermentacija sa grožđem u otvorenim bačvama, bez dodavanja selekcioniranih kvasaca i enzima
Odležavanje: U malim drvenim bačvama
Boca: 0,375 l