
Tasel slatko vino
Tasel je desertno vino dobiveno od bijelog muškata koje se suši u vinogradu dok uvjeti dozvoljavaju. Ukoliko koncentracija šećera nije dovoljna, grožđe se dodatno suši u podrumu dok razina šećera ne dostigne potrebne vrijednosti. U čaši ga odlikuju nijanse zlatne boje te guste vinske kapljice. Čudesna prirodna slatkoća i opojan miris poput najskupljeg parfema, savršeno opisuju Tasel vino.
Vrsta grožđa Muškat bijeli Način uzgoja Organski Slobodni sumporni dioksid 11 mg/L Vrsta vina Bijelo desertno vino Urod po lozi 1 – 1,5 kg | Ukupni ekstrakt suhi 244,6 g/L Berba 2019 Način berbe Ručno Reducirajući šećer 187,5 g/L Postotak alkohola 12,5 % | Vrijeme berbe Rujan Lokacija vinograda Zapadna Istra, Hrvatska Ukupna kiselost 7,3 g/L Sastav tla Kamena glina pH 3,61 |
Vinifikacija
Nakon ručne berbe, odvajaju se prosušene bobice od peteljki, te se odvija kratka maceracija prije prešanja. Sama fermentacija se odvija u malim drvenim bačvama, a u istim bačvama se naknadno vrši odležavanja vina u trajanju od godine i pol do dvije godine.
Proizvodnja vina: Fermentacija sa grožđem u otvorenim bačvama, bez dodavanja selekcioniranih kvasaca i enzima
Odležavanje: U malim drvenim bačvama
Boca: 0,375 l